Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Wat te doen met een burn-out?

Burn-out

Een burn-out komt de laatste jaren helaas steeds vaker voor. Door de hogere druk zowel op professioneel vlak als sociaal vlak, raak je opgebrand… Continu voldoen aan de steeds hogere eisen op professioneel vlak en dat willen combineren met een rijk sociaal leven. Thuis ook nog eens alle ballen ´hoog houden´, dat houdt geen mens lang vol. Het toverwoord hier is ´balans´ maar dat is, zoals zo vaak, mooi theoretisch verwoord maar in de praktijk ligt het iets lastiger. Hierdoor kan een burn-out in feite iedereen overkomen.

Afstand nemen van gewoontes

Als de diagnose ´burn-out´ eenmaal gesteld is, begint het moment van zelf reflectie maar bovenal stappen terug nemen en dus rust nemen voor je lichaam én geest. Als je in je vertrouwde omgeving blijft, is het nóg lastiger om de vicieuze cirkel te doorbreken en daadwerkelijk zaken te veranderen. Je zult ineens thuis zitten ipv elke dag naar je werk gaan. Ook je sociale leven zal niet meer op dezelfde voet verder kunnen gaan. Door een stap terug te nemen kun je de situatie beter overzien en echt nagaan van welke situaties en mensen je energie krijgt en waar je dus ook energie in kunt steken. Dit soort inzichten kosten tijd. Om dit toch zo efficiënt mogelijk voor elkaar te krijgen helpt het om even letterlijk afstand te nemen van alle gewoontes en prikkels die ervoor gezorgd hebben dat je emmer is overgelopen.

Moraira, perfecte plaats om te beginnen met bezinnen

Het is de uitgelezen plek om deze inzichten te verkrijgen en vervolgens de batterij weer op te laden. Moraira is een schitterend klein Spaans vissersdorp waar de tijd soms wel even lijkt te hebben stilgestaan. Wat te denken van de prachtige baaien en de lange stranden welke ideaal zijn om uren lange wandelingen te maken. Ideaal om het hoofd leeg te maken. Talloze bergtoppen om te beklimmen om zo ook fysiek uitgedaagd te worden en op de top te genieten van het uitzicht en een nieuwe horizon te bepalen. Na een aantal dagen of weken voelt u zich gegarandeerd beter en kunt u handvaten ontwikkelen welke als houvast kunnen dienen bij uw terugkeer naar huis. Neem contact met ons op over de actuele beschikbaarheid, we helpen u graag en denken met u mee.