Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Calpe bezoeken?

Calpe

De badplaats Calpe of ook wel Calp genoemd is zich aan het ontwikkelen tot een klein Benidorm. Echter, zo groot als Benidorm zal het nooit worden. Alles is er kleinschaliger wat zijn charme met zich meebrengt.

Boulevard van Calpe

De boulevard ligt in een baai en is hierdoor heel overzichtelijk. Ondanks het feit dat het een stuk kleiner is dan eerder genoemd Benidorm is ook hier voldoende vertier te vinden. De boulevard heeft een ruim assortiment aan barretjes, restaurants en winkels. Tevens heeft Calpe een grote haven waar regelmatig de prachtigste jachten en zeilboten aanmeren. Het strand staat bekend om haar fijne zand en het geleidelijk aflopende strand. Hierdoor is het strand een populaire bestemming voor gezinnen met jonge kinderen.

De berg van Calpe

Natuurlijk is de berg Penyal d’Ifac onmiskenbaar. De enorme uitstekende berg is zowel vanuit Moraira als Calpe heel goed te zien en ook te beklimmen. Vele zijn u al voor geweest en zij zullen allen beamen dat het geen makkelijke opgave was. Desalniettemin is het uitzicht vanaf de bergtop adembenemend.

Centrum van Calpe

De oude binnenstad van Calpe is ook zeker een bezoekje waard. De wijk El Arrabal wordt gekenmerkt door smalle straatjes, steegjes en mooie doorkijkjes. Zeker in avonduren, wanneer de oude straatverlichting brandt, is het oude centrum een bezoekje meer dan waard. Tevens kan je hier ’s avonds nog echt authentiek Spaans eten in één van de talrijke restaurants. Mocht de behoefte meer uitgaan naar de Nederlandse keuken dan kan kan ook aan deze vraag worden voldaan in Calpe.  Zelfs diverse speciaalzaken zoals een Belgische slager, Belgische bakker en zelfs een Belgische chocolaterie zijn hier te vinden. De enorme ontwikkeling van Calpe komt hoofdzakelijk door de vele sportfietsers, die jaarlijks terugkeren naar Calpe. Calpe is wat dat betreft de uitvalsbasis voor zowel de professionele fietsers als voor de recreatie fietsers. Voor beide groepen zijn er vanuit Calpe voldoende routes die allemaal hun eigen specifieke uitdagingen kennen.

Vakantiehuis huren?

Spaanse Zon Vakantievilla’s verhuurt meerdere villa’s Spanje en appartementen in het mondiale Moraira. De kustplaats ligt centraal gelegen tussen Valencia en Alicante waardoor de Moraira een ideale uitvalsbasis is voor mensen die graag, naast genieten van het relaxte leven in Moraira, ook diverse dagtrips willen ondernemen waaronder een bezoek aan badplaats Dénia. Wij helpen u graag verder.