Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Geschiedenis Teulada-Moraira

Teulada Spanje

Teulada-Moraira is gesticht in 1386 nadat de Christenen het gebied hadden heroverd op de Moren. Het was het eigendom o.a. van de Markies van Ariza en de hertog van Gandia totdat het aan de kroon werd overgedragen in de 19e eeuw. De evangelische Dominicaan, San Vicente Ferrer kwam regelmatig in Teulada begin van de 15e eeuw en werd beschermheilige. Ook werden er vele straten naar hem genoemd.

Moraira Spanje

Moraira Spanje ligt het dichtst bij de kust, Teulada is meer richting het binnenland gelegen. De dorpen zijn vrij klein, maar bijzonder door de vele bezienswaardigheden. Iglésia Fortalesa de Santa Caterina had vroeger twee doeleinden: verdediging en religieus en het is zonder twijfel het belangrijkste gebouw van de gemeente. In 1562 hield de Italiaanse architect J.B. Antonelli toezicht op het vestingwerk van de kerk tegen constante aanvallen door Berberpiraten. De constructie van dit magnifieke gebouw heeft tussen de 35 en 40 jaar geduurd. De bouw werd voltooid door lokale inwoners van Teulada, in 1574 werkten er zelfs meer dan 600 inwoners mee aan het project. Het gebouw bestaat uit een traditioneel gebouw en aanbouwsels, die in de 18e eeuw werden afgebouwd.

Castillo Moraira

Het basisgedeelte van de parochiekerk stamt uit de 16e eeuw. Castillo Moraira is het belangrijkste gebouw van Moraira Spanje. Dit fort, dat is gevestigd op het rotsgebergte op l´Ampolla strand, is gebouwd in de 18e eeuw. Ook dit kasteel is gebouwd voor verdediging tegen aanvallen van Berberpiraten.

Heden

We hebben hier gemiddeld 320 zonnige dagen per jaar waardoor het een bestemming is voor het gehele jaar. De prachtige jachthaven, vele winkels en restaurants maken het plaatje compleet. In de winter is het vrij rustig in Moraira en zomers heerst er een gezellige drukte zonder dat het té massaal wordt. De sfeervolle terrasjes zijn goed bezet en ook de winkeltjes en de wekelijkse markt op vrijdagochtend worden goed bezocht. Moraira Spanje is super schoon (WHO), heeft een mooie boulevard en 2 prachtige kleine zand strandjes. De eerste ligt direct naast het centrum en de tweede langs de kustweg naar El Portet. Het laatste strand is ideaal voor zwemmen en watersporten. Beiden hebben de begeerde blauwe vlag. Dit alles samen met een gezellige relaxte sfeer maakt Moraira geliefd onder steeds meer Nederlanders, Belgen en Duitsers die hier dan ook hun droomhuis hebben weten te vinden.