Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Watervallen van Algar

Les Fonts de l'Algar

Kent u dit geheime plekje op slechts 40 minuten rijden van Moraira al? Een prachtige omgeving met veel groen, prachtige bloemen en betoverende watervallen; ¨Les Fonts de l’Algar¨, oftewel de watervallen van Algar. Het heldere water komt uit verschillende bronnen omhoog en heeft zich al slingerend door de bergen een weg naar beneden gevonden. Eenmaal onderaan de berg aangekomen vervolgt de rivier zijn weg door Altea om vervolgens uit te monden in de Middellandse Zee.

Flora en fauna

De watervallen van Algar hebben gezorgd voor een prachtige natuur rond de verschillende bergriviertjes, per seizoen wisselend van samenstelling. De 1,5 km lange looproute langs de bergrivier zal je doen verbazen over de eeuwen oude bomen en de bijzondere planten die zowel in als rondom de bergriviertjes leven.

Verkoelend water

Het mooie aan dit stukje beschermd natuurgebied is dat de bezoekers ook daadwerkelijk het verkoelende water in mogen. Zowel bij de Spanjaarden als bij de toeristen is dit al jaren een populaire trekpleister. Het zeer goed verzorgde park en het kraakheldere water zorgt voor een prachtige plaatjes. Het bronwater is het hele jaar door zo’n 17 á 18 graden waardoor het met name in zomermaanden heerlijk verkoelend zwemwater is.

Praktisch

Het natuurpark is zeker een bezoekje bewaard, maar enige voorbereiding is wel wenselijk teneinde met volle teugen te kunnen genieten van de watervallen van Algar.
  • Het natuurpark heeft een picknicklocatie. Deze prachtige locatie, die uitkijkt over de bergrivier, is fantastisch voor een sandwich of een verkoelend drankje. Deze versnaperingen kunt u zelf meenemen of u koopt het een en ander in het restaurant van het park. Let er hierbij wel op dat dit restaurant alleen is geopend in de zomermaanden.
  • Het natuurpark heeft ook een zonneweide. Vergeet hiervoor niet een strandlaken mee te nemen.
  • De bergrivier heeft verschillende uitmondingen waarin gezwommen mag worden. Let er wel op dat de bodem van de rivier ruw is en de watervallen omringd zijn door bergachtig gebied. Zwem/waterschoenen zijn dan ook geen overbodige luxe.
  • Omdat het natuurpark dagelijks netjes wordt onderhouden vraagt men een kleine vergoeding voor het betreden van het park. De prijs ligt op ca. € 4,- per volwassenen. De exacte toegangsprijzen Les Fonts de l'Algar vind je op hun eigen website. Op een paar feestdagen na is het park heel het jaar geopend voor publiek.
  • Parkeergelegenheid is er voldoende rondom het natuurpark. De laatste keer dat wij bij de watervallen waren kostte het parkeren € 3,- per voertuig.

Moraira

Vanuit Moraira is Callosa d'en Sarria makkelijk te bereiken. Binnen 40 minuten (40km) kunt op de plaats van bestemming zijn. Je kunt zelfs voor een gedeelte van de route kiezen tussen de snelweg of de N-weg.

Vakantievilla huren?

Spaanse Zon Vakantievilla’s verhuurt meerdere villa’s Spanje en appartementen in het mondiale Moraira. De kustplaats ligt centraal gelegen tussen Valencia en Alicante waardoor de Moraira een ideale uitvalsbasis is voor mensen die graag, naast genieten van het relaxte leven in Moraira, ook diverse dagtrips willen ondernemen waaronder een bezoek aan de watervallen van Algar.