Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Torre de Vigea wandelroute

De wandeling Torre de Vigea van circa 1,6 kilometer zal beloond worden met een fantastisch uitzicht over El Portet, Moraira, Calpe, Javea en bij mooi helder weer kan je zelfs Ibiza zien liggen.

Torre de Vigea

Boven op de berg tref je een 11 meter hoge toren die stamt uit 1553. De toren maakte destijds deel uit van het verdedigingsnetwerk langs de kust in verband met de vele piraten die actief waren op de Middellandse Zee.

Wandelroute El Cap D´Or

Ondanks dat het maar een half uurtje wandelen is voordat je boven bent, is het geen makkelijke route. Uiteraard gaat de route omhoog, maar de grootste zorg zit hem in het te volgen wandelpad. Ik vraag mij zelfs of ik het een wandelpad mag noemen. In Nederland zou ik zeggen dat het eerder lijkt op een ¨olifantspad¨.

Voorbereiding

Zoals gezegd is het pad naar boven geen mooi betegeld pad. Het is een kiezelpad met veel rotsblokken die de weg naar boven leiden. Het is dan ook aan te raden om stevige schoenen aan te trekken. Met een paar slippers aan de voeten ga je deze wandeling niet volbrengen. Daarnaast is voldoende water geen overbodige luxe. Op weg naar boven kom je geen waterpunt danwel horeca tegen.  Neem ook iets mee waar je eventueel afval in kunt stoppen. Langs de route staan geen vuilnisbakken.

Cova de la Cendra

Tijdens de wandeling omhoog kom je op een ¨kruispunt¨ terecht. Hier kan je de keuze maken om de Oude Toren te bezoeken of naar de Grot te lopen. De grot is een prehistorische vindplaats waardoor deze niet altijd te bezoeken is. Sommige delen zijn afgesloten in verband met onderzoek. De grot is enorm (500m2) en biedt een mooie doorkijk richting zee. Let wel: de route naar de grot is lastiger dan naar de toren. Het pad naar de grot is nog ruwer.

Facts

Route Torre de Vigea (oude toren) Cova de la Cendra (grot) Startpunt: Calle Puerto de Alcudia

Spaanse Zon Vakantievilla´s in Moraira

Vanuit Moraira zijn er verschillende wandelroutes, die veelal langs de kust van de Costa Blanca lopen. Daarmee is Moraira een prima uitvalsbasis voor mensen die graag ontspannen vakantievieren, maar af en toe ook actief willen zijn. Er is in en rondom Moraira voldoende te doen. Spaanse Zon Vakantievilla´s biedt villa´s en appartementen voor 2 tot 8 personen in verschillende urbanisaties van Moraira aan. De meeste villa´s zijn gesitueerd in urbanisatie San Jaime. Doorgaans wordt dit de mooiste urbanisatie van Moraira genoemd.