Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Feesten in Moraira 2018

Januari
5 Januari
“Los reyes majos” feest van drie koningen. Zij brengen bijvoorbeeld net als Sinterklaas cadeaus mee voor de jongste.
20 & 21 januari
“Fiesta de Sant Antoni” feest met kampvuren met in het bijzonder de zegeningen voor de dieren. In het oude centrum van Teulada.

Februari 
3 Februari
“Festividad de San Blas” is in Teulada. Hier kan je onder andere de “Dama” proeven. Dit is een traditioneel “Pan Quemado” koek in de vorm van een mannelijk en vrouwelijk silhouet.

Maart 
“Carnaval” met onder meer een optocht en “enfarinada” (een spel met meel), en de “enterro de la sardina” (begrafenis van de sardien). In zowel Teulada als Moraira.
25 maart t/m 2 april
“Semana Santa” (Heilige week)
29 maart
“Jueves Santo” in Moraira met onder andere een Stille Tocht om 23.00u
30 maart
“Viernes Santo” Op Goede Vrijdag in Teulada onder andere een optocht om 19.30u ter ere van de heilige begrafenis.

Feesten in Moraira 2018

April 
01 april
“Domingo de Pascua” op paaszondag vangt om 08.30u de optocht van “Procesión de l’Encontre” aan. Dit is van vroeger uit al een kleurrijke optocht.
5 tot 15 april
De lokale patroonsfeesten van Teulada ter ere van de beschermheilige van het dorp “San Vicente Ferrer” . Hiervan is een variëteit aan verschillende activiteiten. Waarvan de meest bekende bijvoorbeeld de Processie op maandag waaraan zowel vele inwoners alsmede bezoekers van het dorp deelnemen. Ook is er spectaculair vuurwerk op zowel maandag als dinsdag en daarnaast het stier rennen met jonge stiertjes.

Juni 
09 tot 17 juni
“Moros y Cristianos” festiviteit waarin de verovering van en herovering op de berber piraten (moros) herdacht worden in Moraira. Compleet met schouwspel op het strand en op zondag een gala optocht met onder andere naar Moros verklede deelnemers. Al met al een aanrader om te zien!
17 juni
“Desfile de Gala” eerste heilige communie van de kinderen van Moraira met een optocht. Evenals traditionele dansen en gebruiken.
23 juni
“Noche mágica de San Juan” traditioneel word er gedanst rond vreugde vuren totdat de vlammen voldoende zijn gedoofd om er overeen te springen. Tenslotte is het ook de beste dag om je zowel geestelijk als lichamelijk te reinigen door om middernacht in zee te gaan zwemmen.
ntb
“Fiestas en la Font Santa” feesten van La Font Santa in de kapel met dezelfde naam, met muziek en onder andere kleine stiertjes.

Juli 
12 t/m 22 juli
“Patronales en Moraira” patroonsfeesten van Moraira.  “Nuestra Señora de los Desamparados” & “Virgen del Carmen”. Compleet met zeeprocessie, bloemenoffer om over de vissers te waken en vervolgens spectaculair vuurwerk en “Bous a la Mar”.
23 t/m 29 juli
“Fiestas de Sant Jaume” in Benimarco ook met muziek en vuurwerk.
27 juli t/m 02 Augustus
“Els Sants de la Pedra”  In Calle Calvo Sotelo van Teulada . Een feest met onder andere een diner, een opgedragen kerkdienst en de kleine stiertjes.

 

Feesten in Moraira 2018

Augustus 
09 t/m 12 augustus
“Fiesta y Mercado Medieval” Middeleeuws feest met ouderwetse klederdrachten en een markt waarbij ze laten zien hoe producten werden gemaakt in de middeleeuwen. Ook hierbij zijn muzikale attracties, theater en spelletjes.
24 t/m 26 augustus
“Fiesta del  Moscatell” speciale celebratie ter ere van de oogst van de Moscatel druiven. Hiervan kunt u uiteraard ook proeven daar ze uiteraard uitzonderlijk trots zijn op de wijnen en gerechten die met “hun”druif gemaakt zijn.

September 
16 & 17 september
“Fiesta de la Divina Pastora” traditionele dansen en muziek in centrum Teulada.

Feesten in Moriara 2018

Oktober
5 t/m 7 oktober
“Oktoberfest” op de grote parkeerplaats van centrum Moraira.

November
2de of 3de weekend
“Festividad de Santa Cecilia” de culturele en muzikale groeperingen van Teulada eren hun beschermheilige met een uitgebreid programma van concerten en optredens.
23 t/m 25 november
“Fiesta de Santa Catalina” verschillende culturele festiviteiten in Teulada met op zondag een optocht.

December
Ntb
“Campaña de promoción Comercio” een presentatie van de middenstand van Moraira waarbij zij de mogelijkheid hebben zich te presenteren aan de bezoeker.
16 december
“Mercado de Navidad” kerstmarkt in Teulada met verschillende gerechten en producten voor de kerstdagen.

Nationale feestdagen in Spanje

01 januari (Nieuwsjaardag) – Año Nuevo

06 januari (Driekoningen) – Día de Reyes

19 maart (Feestdag in Comunidad Valenciana) – San José

30 maart (Goede Vrijdag) – Viernes Santo

01 mei (Dag van de arbeid) – Fiesta del Trabajo

15 augustus (Hemelvaart) – Festividad de la Asunción de la Virgen

12 oktober (Nationale dag van Spanje) – Fiesta Nacional de España

01 november (Allerheiligen) – Todos los Santos

06 december (Dag van de Spaanse Grondwet) – Día de la Constitución Española

08 december (Onbevlekte Ontvangenis Maria) – Inmaculada Concepción

25 december (Kerstmis) – Natividad del Señor