Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Feesten 2017/2018

Januari 2018
5 Januari
“Los reyes majos” feest van drie koningen. Zij brengen cadeaus mee voor de jongste.
20 & 21 januari
“Fiesta de Sant Antoni” feest met kampvuren en zegeningen voor de dieren. In het oude centrum van Teulada.

Februari 2018
3 Februari
“Festividad de San Blas” in Teulada het proeven van de “Dama” een traditioneel “Pan Quemado” koek in de vorm van een mannelijk en vrouwelijk silhouet.

Maart 2018
“Carnaval” met onder meer een optocht en “enfarinada” (een spel met meel), en de “enterro de la sardina” (begrafenis van de sardien). In zowel Teulada als
25 maart t/m 2 april
“Semana Santa” (Heilige week)
29 maart
“Jueves Santo” in Moraira een Stille Tocht om 23.00u
30 maart
“Viernes Santo” in Teulada op goede vrijdag optocht (19.30u) ter ere van de heilige begrafenis.

April 2018
01 april
“Domingo de Pascua” op paaszondag optocht (08.30u) van “Procesión de l’Encontre”
5 tot 15 april
Lokale patroonsfeesten van Teulada ter ere van de beschermheilige van het dorp “San Vicente Ferrer” . Hiervan is een variëteit aan verschillende activiteiten. Waarvan de meest bekende de Processie op maandag waaraan zowel vele inwoners alsmede bezoekers van het dorp deelnemen. Ook is er spectaculair vuurwerk op zowel maandag als dinsdag en uiteraard het stier rennen met jonge stiertjes.

Juni 2018
09 tot 17 juni
“Moros y Cristianos” festiviteit waarin de verovering van en herovering op de berber piraten (moros) herdacht worden in Moraira. Compleet met schouwspel op het strand en op zondag een gala optocht de verklede deelnemers.
17 juni
“Desfile de Gala” eerste heilige communie van de kinderen van Moraira met een optocht en traditionele dansen en gebruiken. (in Teulada)
23 juni
“Noche mágica de San Juan” traditioneel word er gedanst rond vreugde vuren totdat de vlammen zijn voldoende zijn gedoofd om er overeen te springen. Deze nacht is ook de beste dag om je zowel geestelijk als lichamelijk te reinigen door om middernacht in zee te gaan zwemmen.
ntb
“Fiestas en la Font Santa” feesten van La Font Santa in de kapel met dezelfde naam, met muziek en kleine stiertjes.

Juli 2018
12 t/m 22 juli
“Patronales en Moraira” patroonsfeesten van Moraira.  “Nuestra Señora de los Desamparados” & “Virgen del Carmen”. Compleet met zeeprocessie, bloemenoffer om over de vissers te waken en uiteraard spectaculair vuurwerk en “Bous a la Mar”.
23 t/m 29 juli
“Fiestas de Sant Jaume” in Benimarco ook met muziek en vuurwerk.
27 juli t/m 02 Augustus
“Els Sants de la Pedra”  In Calle Calvo Sotelo van Teulada . Een feest met diner, een opgedragen kerkdienst en de kleine stiertjes.

 

 

Augustus 2018
09 t/m 12 augustus
“Fiesta y Mercado Medieval” Middeleeuws feest met ouderwetse klederdrachten en een markt waarbij ze laten zien hoe producten werden gemaakt in de middeleeuwen. Ook hierbij zijn muzikale attracties, theater en spelletjes.
24 t/m 26 augustus
“Fiesta del  Moscatell” speciale celebratie ter ere van de oogst van de Moscatel druiven. Hiervan kunt u uiteraard ook proeven daar ze uiteraard uitzonderlijk trots zijn op de wijnen en gerechten die met “hun”druif gemaakt zijn.

September
16 & 17 september
“Fiesta de la Divina Pastora” traditionele dansen en muziek in centrum Teulada.

Oktober
6 t/m 9 oktober
“Oktoberfest” op de grote parkeerplaats van centrum Moraira.

November
2de of 3de weekend
“Festividad de Santa Cecilia” de culturele en muzikale groeperingen van Teulada eren hun beschermheilige met een uitgebreid programma van concerten en optredens.
24 t/m 27 november
“Fiesta de Santa Catalina” verschillende culturele festiviteiten in Teulada met op zondag een optocht.

December
Ntb
“Campaña de promoción Comercio” een presentatie van de middenstand van Moraira waarbij zij de mogelijkheid hebben zich te presenteren aan de bezoeker.
17 december
“Mercado de Navidad” kerstmarkt in Teulada met verschillende gerechten en producten voor de kerstdagen.