Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Veelgestelde vragen

Deze frequently asked questions met als doel u zo goed als mogelijk te informeren over Moraira. Overtuigen van het feit dat Moraira een van de mooiste kustplaatsjes aan de Costa Blanca is, hoeven wij niet. Dat weet u al lang. Alle andere vragen proberen wij hier zo goed mogelijk te beantwoorden.

 • Ik heb een villa op uw site gezien, hoe boek ik deze?

  U kunt uw boekingsaanvraag maken middels het aanvraagformulier bij de desbetreffende villa. Hier vult u de gewenste periode, personen en NAW gegevens in. We zullen u dan zo snel mogelijk beantwoorden. Als voorbeeld, zie hier het aanvraagformulier voor Casa Alicia.

 • Hoe weet ik of een villa beschikbaar is in een bepaalde periode?

  Neem hiervoor contact met ons op. We zijn te bereiken middels het contactformulier, een mailtje, een telefoontje of per WhatsApp. We zullen u zo snel mogelijk een reactie geven.

 • Hoeveel kost een vakantievilla voor 4 personen in de zomer?

  Alle prijzen staan vermeld bij de villa´s en appartementen. Klik hiervoor op de rode knop ´Prijzen´ aan de rechterkant bij de gegevens per villa. Hierin staan per periode de prijzen per week weergegeven.

 • Zijn er financiële verrassingen waar ik rekening mee moet houden?

  Nee, we houden niet van dergelijke verrassingen en zijn zo transparant mogelijk in de kosten. In de prijslijst staat de weekprijs vermeld voor de villa. Enkel het linnenpakket (á €15,- pp) en eindschoonmaakkosten komen erbij. Het verbruik van water is inclusief, het gas- en elektriciteitverbruik wordt op basis van de werkelijke meterstanden achteraf verrekend.
  De meterstanden nemen we op aan het begin van uw verblijf en wederom als u uitcheckt. U kunt dit zelf eventueel ook bekijken.

 • Wat zijn de gas en elektriciteit kosten per week?

  Bij normaal gebruik zou het gas en elektra verbruik voor 4 personen gemiddeld rond de €50 á €60 per week uitkomen. In de winterperiode geldt een hoger gasverbruik. Dit is slechts een inschatting, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De verbruiken voor energie wisselen per villa en gezelschap. Het is sterk afhankelijk van uw eigen omgang hiermee, denk hierbij aan veelvuldig gebruik van de airco units, welke veel energie kosten. Voor elektra hanteren wij een prijs van 0,28€ per KwH. Voor is dit € 2,25 per kilo. De energieprijzen fluctueren waardoor de prijzen wijzigen.

 • Hoe ontvang ik de sleutels van mijn villa?

  Op de dag van aankomst spreekt u met ons af hoe laat u aankomt. We spreken af op een voor u eenvoudig te bereiken centraal gelegen locatie in Moraira. We zullen u vervolgens begeleiden naar de villa of appartement. De villa wordt aan u uitgelegd en de sleutels aan u overhandigd. Dit alles zo efficiënt mogelijk zodat u optimaal kunt genieten van uw verblijf.

 • Met wie neem ik contact op als ik een defect constateer in mijn villa?

  In dit geval kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen. Wij zijn woonachtig in de directe omgeving van uw villa of appartement en zullen er alles aan doen om u zo snel mogelijk te helpen zodat u van een onbezorgde vakantie kunt genieten.

 • Kan ik ook een babybedje en een babystoel via jullie huren?

  Natuurlijk kunnen we dit voor u regelen. Geeft u dit wel tijdig aan ons door? We verzorgen een babybed voor u inclusief matrasje linnen voor € 40,- per bedje, ongeacht de verblijfsduur. Een kinderstoel kunnen we voor u regelen voor € 15,- ongeacht de verblijfsduur.

 • Ik wil graag met het vliegtuig komen maar hoe kom ik dan in Moraira als ik zelf niet wil rijden?

  In de directe omgeving van Moraira is er helaas geen openbaar vervoer zoals in Nederland. Echter, er zijn nog wel een aantal mogelijkheden. Een goede, maar dure optie is een taxi nemen. U stapt in op het vliegveld en wordt voor uw deur afgezet. U kunt ook besluiten om een transfer te nemen, bijvoorbeeld middels het bedrijf Beniconnect. Dit is niet duur (vanaf ±€30), maar kan wel tijdrovend (± 3 uur) zijn aangezien zij doorgaans meerdere plaatsen aandoet.

 • Ik wil een auto huren maar zie door de bomen het bos niet, welke is het beste?

  Wij werken sinds een aantal jaar tot volle tevredenheid samen met onze lokale partner Giner rent a car. Voor u als gast werkt dit erg prettig daar u op de luchthaven niet in een lange rij hoeft gaan te staan en tig formulieren in te vullen. Doordat u via ons boekt, krijgt u op de luchthaven gelijk de sleutel en hoeft u pas een aantal dagen later langs te gaan bij ze om te betalen én te tekenen. Snel op weg dus! U kunt bij de boeking aangeven indien u een auto wil huren.

 • Is er een vliegveld bij Moraira?

  Kustplaats Moraira is te bereiken via het vliegveld van Valencia én Alicante. Vanaf Aeropuerto Valencia is het circa 5 kwartier rijden en vanaf Aeropuerto Alicante zo’n 4 kwartier.

 • Zijn er golfbanen bij Moraira?

  Ja, gemeente Teulada-Moraira beschikt over een 9-holes golfbaan die uitkijkt over de Middellandse zee.

 • Is er een strand in Moraira?

  Er zijn 3 grote stranden en vele kleine baaitjes in Moraira en de directe omgeving.

 • Hebben de villa’s een privé zwembad?

  Alle vakantievilla’s van Spaanse Zon beschikken over een privé zwembad met groot terras.

 • Wat is de afstand tussen Moraira en Javea?

  De afstand tussen Moraira en Javea is slechts 13 km en de route is duidelijk aangegeven. De (kronkel)weg naar Javea is in prima staat en geeft een mooie indruk van het echte Spanje.

 • Wat is de afstand tussen Moraira en Altea?

  Kustplaats Altea ligt op zo’n 25 kilometer van Moraira. De kustweg van Moraira naar Altea is goed onderhouden en de route biedt fantastische vergezichten. De kustweg ansich is de reis al waard. Aangekomen in het oude centrum van Altea ziet u een heel ander sfeertje. Schattige kleine klinkerstraatjes en kleine gebouwen. Werkelijk een authentiek oud Spaans dorp. Altea is ook te bereiken via de tolweg. Deze route is sneller, maar minder aantrekkelijk qua uitzicht.

 • Wat is de afstand tussen Moraira en Calpe?

  Calpe is de buurgemeente van Moraira en ligt op zo’n 15 kilometer van hartje centrum Moraira. Via de kustweg is Calpe makkelijk te bereiken.

 • Wat is de afstand tussen Moraira en Denia?

  Denia ligt 30 kilometer van Moraira en is zowel te bereiken via de tolsnelweg of de provinciale weg. Beide wegen prima onderhouden alleen de provinciale weg kan druk bereden zijn. Via de tolsnelweg bent u in circa 30 minuten in Denia.

 • Wat is de afstand tussen Moraira en Benidorm?

  Het grote Benidorm ligt 42 kilometer zuidelijker van Moraira en is te bereiken via de tolsnelweg. De tolwegen in Spanje zijn zeer goed onderhouden en net als in Nederland hoofdzakelijk recht. Het opvallende aan de tolwegen hier is dat ze niet veel gebruikt worden, de spanjaard prefereert de (gratis) N-wegen, hierdoor is het nooit zo druk op de tolwegen en al bijna helemaal niet met vrachtverkeer. In tijd ligt Benidorm maar op 30 minuten rijden. Hier zijn talloze (Nederlandse) barretjes, restaurants en winkels te vinden.

 • Wat is de afstand tussen Moraira en Valencia?

  Centrum Valencia is vanuit Moraira bereikbaar via tolsnelweg AP-7. Ondanks dat Valencia op 120 kilometer van Moraira ligt bent u met de auto zo’n 5 kwartier onderweg.

 • Wat is de afstand tussen Moraira en Alicante?

  Alicante centrum ligt 80 kilometer zuidelijker van Moraira en is te bereiken via de tolsnelweg AP-7. De tolweg is zeer goed onderhouden en niet zo druk bereden waardoor u in circa 1 uur tijd op plaats van bestemming bent.

 • Wat is de afstand tussen Moraira en Ibiza?

  Ibiza ligt hemelsbreed op 164 kilometer van Moraira en is op twee manieren bereikbaar, namelijk: per boot en per vliegtuig. De boot naar Ibiza vertrekt vanuit de haven van Denia en Gandia. Tickets voor de ferry naar Ibiza kunt u online boeken en de auto kan eventueel ook mee. Per vliegtuig is ook mogelijk. Zowel vanaf Alicante als Valencia. Met name Ryanair vliegt frequent op Aeropuerto d’Eivissa.

 • Wat is de afstand tussen Moraira en Mallorca?

  Hartje centrum Mallorca ligt op 319 kilometer van Moraira en is op twee manieren bereikbaar, namelijk: per boot en per vliegtuig. De boot naar Mallorca vertrekt vanuit de haven van Denia. Tickets voor de ferry naar Mallorca kunt u online boeken en de auto kan eventueel mee. Per vliegtuig is ook mogelijk. Zowel vanaf Alicante als Valencia. Met name Ryanair vliegt frequent op Aeropuerto de Palma de Mallorca.

 • Route Utrecht naar Moraira?

  Afstand tussen Utrecht en Moraira is 1972 kilometer. Het is een behoorlijke afstand, maar het grote voordeel is dat u in Moraira beschikt over uw eigen auto en natuurlijk dat u met de auto bijna alles kunt meenemen. Over het algemeen verdelen onze gasten de reis over 2 dagen. Dat komt dan neer op zo’n 650 kilometer per dag. Hier vindt u de route via België of Luxemburg.

 • Kan ik ook met de bus naar Moraira?

  Rekro Reizen is onze buspartner en brengt u Royal Class en zorgeloos naar Moraira. Geen gedoe met inchecken, koffers en of te weinig beenruimte. De touringcar brengt u twee keer per week van en naar Moraira. Voor meer informatie neem contact met ons op.

 • Kan ik ook vliegen naar Moraira?

  Vele vliegmaatschappijen vliegen meerdere keren per week naar Valencia en Alicante. Doordat er vele aanbieders zijn, kunnen de tarieven erg gunstig zijn voor u als reiziger. Het is al mogelijk om voor slechts enkele tientjes te vliegen.

 • Wandelen in Moraira?

  Er zijn in Moraira en omstreken voldoende mooie wandeltochten. Bijvoorbeeld een wandeltocht langs de kustlijn van Moraira naar Calpe, de wandeltocht naar het puntje van de berg Ifach of de wandeltocht naar de oude uitkijktoren van Moraira.

 • Waar ligt Moraira in Spanje?

  Grofweg ligt Moraira tussen Valencia en Alicante in. Vanaf kustplaats Moraira is de afstand van eiland Ibiza het kortst. Op de wereldkaart vindt u Moraira hier.

 • Is er een markt in Moraira?

  Elke vrijdag is er een markt op de grote parkeerplaats van Moraira centrum. Ook de omliggende plaatsjes als Benissa en Teulada hebben ieder een eigen markt. Een overzicht van de markten vindt u hier.

 • Hoe is de winter in Moraira?

  Moraira staat wereldwijd bekent om haar microklimaat. Mensen met verschillende soorten aandoeningen zoals kortademig, reuma, psoriasis hebben baat bij het klimaat in Moraira. Meer informatie over het klimaat vindt u hier.

 • Wat is er te doen in Moraira?

  Moraira staat bekent als levendig en kleinschalig. De meeste festiviteiten vinden buiten plaats waardoor het bijna altijd gezellig druk is in het centrum van Moraira. Naast de vele restaurants en barretjes is er een ruim aanbod aan (buiten)sporten zoals tennis, golf, paddle, watersporten enz. Klik op activiteiten voor meer informatie.