Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

 4G internet in Spanje

Internet

Tegenwoordig is het niet meer weg te denken; internet. Wat ooit begonnen is als een militair netwerk in VS is uitgegroeid tot iets onmisbaars in het dagelijks leven. Zeker in Nederland is (4G) internet niet meer weg te denken. Nederland doet dan ook al jaren mee in de top 10 van landen die qua netwerk en gebruik voorop lopen.

Internet en Spanje

In Spanje zie je dat het internet ook steeds populairder wordt. Sowieso loopt heel de Spaanse jeugd met een smartphone en ook het netwerk wordt steeds sneller en sneller. De grote steden van Spanje hebben ondertussen zelfs al glasvezel, terwijl de kleine dorpjes nog steeds het internet op gaan via een ADSL-lijn of via het moderne breedband.

Mobiel en internet

In Spanje hebben de meeste mobiele providers een uitstekend 4G-netwerk. De dekkingsgraad van Spanje is best hoog en het 4G-netwerk is zelfs langs de drukke Costa’s prima. Muziek streamen via je mobiel op het strand of een filmpje kijken is geen enkel probleem.

Roaming kosten

Toch is het voor de niet-Spanjaarden een behoorlijke kostenpost wanneer ouders en kinderen massaal muziek gaan streamen en internetten. De roaming kosten die verschillende providers berekenen zijn niet mis. Gelukkig hebben de vakantievilla’s en appartementen van Spaanse Zon allemaal een stabiel WiFi-netwerk, waardoor je alsnog het internet op kunt zonder extra kosten.

Geen roaming kosten meer

Sinds 15 juni 2017 is er in de wereld van het mobiele internet het een en ander veranderd. De providers mogen binnen Europa geen extra kosten meer in rekening brengen wanneer klanten binnen Europa bellen, sms´en en internetten. Hierdoor kunnen de vakantiegangers die naar Spanje komen zonder enig probleem hun mobiel gebruiken. Voor dit gebruik worden geen extra kosten in rekening gebracht. Afhankelijk van je abonnement worden de reguliere kosten berekend of wordt er geput uit je bestaande bundel.

Spanje met 4G nog mobieler

Door deze nieuwe regelgeving kun je je in Spanje nog vrijer bewegen. Daar waar WiFi is kun je natuurlijk gebruikmaken van WiFi, maar via het 4G-netwerk van je eigen provider kan je ook op het internet. Hierdoor kun je bijvoorbeeld op het strand gewoon via Spotify je eigen muziek luisteren.

Vakantievilla’s

De vakantiehuizen Spanje en appartementen van Spaanse Zon Vakantievilla’s zijn allemaal voorzien van een WiFi-netwerk. Hierdoor kan je in de villa of appartement via je mobiel of tablet alles gebruiken wat internet te bieden heeft. Vanaf nu kun je ook buiten de villa of appartement gebruik blijven maken van internet. Wel zo makkelijk als je in Moraira loopt en even wilt kijken welk restaurant de beste score heeft op tripadvisor.