Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Geschiedenis

Geschiedenis van Teulada

De geschiedenis van Teulada start wanneer deze wordt gesticht in 1386 nadat de Christenen het gebied hadden heroverd op de Moren. Het was het eigendom van o.a. de Markies van Ariza en de hertog van Gandia totdat het aan de Kroon werd overgedragen in de 19e eeuw.

De evangelische Dominicaan, San Vicente Ferrer, kwam begin van de 15e eeuw, regelmatig in Teulada  en werd beschermheilige. Er werden vele straten naar hem genoemd.

Geschiedenis van Moraira

Moraira ligt het dichtst bij de kust, Teulada is meer richting het binnenland gelegen. De dorpen zijn vrij klein, maar bijzonder door de vele bezienswaardigheden.

Iglésia Fortalesa de Santa Caterina had vroeger twee doeleinden. De verdediging en religieus en het is zonder twijfel het belangrijkste gebouw van de gemeente. In 1562 hield de Italiaanse architect J.B. Antonelli toezicht op het vestingwerk van de kerk tegen constante aanvallen door Berberpiraten. De constructie van dit magnifieke gebouw heeft daardoor tussen de 35 en 40 jaar geduurd.

De bouw werd voltooid door lokale inwoners van Teulada, in 1574 werkten er zelfs meer dan 600 inwoners mee aan het project. Het gebouw bestaat uit een traditioneel gebouw en aanbouwsels, die in de 18e eeuw hebben plaatsgevonden.

 

Het basisgedeelte van de parochiekerk stamt uit de 16e eeuw. Castillo Moraira is het belangrijkste gebouw van Moraira. Dit fort, dat gevestigd is op het rotsgebergte op l´Ampolla strand, is gebouwd in de 18e eeuw. Ook dit kasteel is gebouwd voor verdediging tegen aanvallen van Berberpiraten.