Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Auto huren?

Voorbereiding auto huren

Onlangs hadden we een aankomst van gasten die enkel door het autoverhuurbedrijf de reistijd zag verdubbelen. De gasten hadden in Nederland alles netjes geregeld via internet. Alle benodigde papieren hadden ze in Nederland geprint en meegenomen naar Spanje. Binnen 2 uur bracht het vliegtuig hen van Amsterdam naar Alicante.

Luchthaven Alicante

Aangekomen op Alicante snel het vliegtuig uit en hup naar de bagageband. Gelukkig is luchthaven Alicante over het algemeen snel met de bagage afhandeling dus met circa 30 minuten na aankomst hadden ze de koffers en konden ze naar het loket om de huurauto op te halen. Tja…daar stonden ze dan. Zoals altijd had de autoverhuurder 1 loket open met 2 medewerkers en een vliegtuig vol mensen, die allemaal hun geboekte auto komen halen. Na anderhalf uur wachten was het dan eindelijk zover. Ze waren aan de beurt. Dus hup; de boekingspapieren afgeven, rijbewijs laten zien, creditkaart door de machine voor de borg en gaan! Maar nee, zo werkt het in praktijk niet. “Meneer, u heeft geboekt via een tussenpersoon; geen probleem hoor, maar wij erkennen de autoverzekering van uw tussenpersoon niet. U bent dus niet all-risk verzekert. We schrijven € 1000,- van uw creditkaart af voor de borg, u heeft namelijk via een tussenpersoon geboekt. Geen probleem hoor, maar dan schrijven wij standaard € 1000,- af. Wilt u de auto alsnog all-risk verzekeren? Dat kan hoor. Dat kost u € 7,- per dag”.

Wachten, wachten en nog eens wachten

Afijn, een half uur verder was alles geregeld. Ze konden de auto ophalen op het parkeerdek. Aldaar aangekomen stond er een meneer netjes op hen te wachten om de sleutels van de auto te overhandigen. Wel eerst nog even een rondje om de auto lopen om alle  schades op het formulier te noteren. Want ja, ze hadden in Nederland al betaald voor een all-risk verzekering maar die hadden ze geweigerd bij het loket van de verhuurder. Al met al heeft het ophalen van de auto een dikke 2 uur in beslag genomen. Best veel tijd als je bedenkt dat de vliegreis nog geen 2 uur duurde.

Auto huren via Spaanse Zon

Spaanse Zon heeft hier na lang zoeken een perfecte en beproefde oplossing voor. Als u via Spaanse Zon een vakantiewoning Spanje of appartement huurt dan kunt u via ons ook een huur auto huren. Nou, kunt u denken; weer een tussenpersoon. Dat klopt, maar deze persoon biedt iets unieks. Als u via Spaanse Zon een auto huurt dan hoeft u niet naar het loket om de gegevens te laten checken, rijbewijs te controleren, creditkaart te laten zien enz enz. Nee, u loopt direct naar de parkeerplaats van de luchthaven en aldaar wacht een medewerker met de autosleutels op u. Geen controle rondje, maar direct instappen en wegrijden. U kunt binnen een half uur na aankomst in de auto zitten. Pas als u bent aangekomen in een van onze villa’s of appartementen moeten de paperassen worden geregeld. Maar ook dat hoeft niet direct bij aankomst. Wij hebben met het autoverhuurbedrijf afgesproken dat onze gasten binnen drie dagen na aankomst in de villa of appartement langs het kantoor van de het autoverhuurbedrijf gaan om de verplichtingen te regelen. Hierdoor heeft u geen stress op de luchthaven, geen lange wachtrijen bij het loket, geen gedoe met tussenhandelaren, geen controle rondje. Helemaal niets van dat alles. Simpelweg na aankomst even langs het kantoor (op 10km afstand van Moraira) van het autoverhuurbedrijf en in alle rust alles afhandelen.