Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Culinair Calpe

Wist je dat Calpe hard op weg is om de Culinair Hoofdstad van de Costa Blanca te worden?

Dat je aan de Costa Blanca heerlijk kan eten is geen verrassing. Langs de gehele witte kust zijn talrijke restaurants te vinden die zowel de heerlijkste paella´s, als zeevisgerechten als lokale vleesgerechten verkopen. Maar heel Spanje staat ook bekend om haar vele Michelinsterren. Spanje heeft in 2018 al 195 sterrenrestaurants en dat worden er elk jaar meer. San Sebástian is al jaren de onbetwiste gastronomische hoofdstad van Spanje met 3 restaurants die 3 sterren hebben, het hoogst aantal te behalen sterren. Spanje weet wat er op culinair gebied te koop is.

Calpe

Zover is Calpe nog lang niet, maar de trend is ondertussen wel gezet. Calpe heeft ondertussen al 1 sterrenrestaurant genaamd Audrey´s en meerdere restaurants met Het Michelin Bordje (runner-ups), namelijk:

Abiss

Dit restaurant is geopend in 2007 en ligt direct aan de strand van Calpe en heeft daardoor fantastisch zicht op de Ifach. Hier serveren ze onder andere een overheerlijk Menú Degustación van chef Carlos Savall.

Beat

Begonnen in 2016 en direct is de lat hoog gelegd. Een jong en enthousiast team verzorgt het totaal plaatje. Naast a la carte heeft chef José Manuel Miguel ook 3 overheerlijke menu´s. (zie blog Michelin restaurants)

El Bodegón

Het is een beetje een buitenbeentje ten opzichte van de andere drie, maar ook hier wordt gastronomisch gekookt. Het restaurant is in 1976 en draait ondertussen al meer dan 30 jaar! De inrichting is heel Spaans oftewel simpel te noemen. Dit restaurant zal waarschijnlijk nooit een ster behalen, maar Het Michelin Bordje is zeer zeker terecht.

Orobianco

Chef Enrico Croatti is in 2014 naar Oro Bianco gehaald met maar één doel. Dat is een Michelinster binnenhalen. En hij weet hoe het moet, hij had immers bij Restaurante Dolomieu ook een ster. Hier geen a la carte, maar wel twee smaakvolle menu´s. (zie blog Michelin restaurants)

Nog een sterrestaurant in Calpe?

In november van dit jaar (2018) is het weer zover in Spanje en worden de nieuwe sterren bekendgemaakt. De spanning is op het moment van schrijven dan ook voelbaar onder de restaurants in Calpe. Zal Calpe na november een tweede of misschien zelfs derde 1 ster Michelin restaurant mogen toevoegen? Als dat zo is dan wordt Calpe écht de gastronomische hoofdstad van de Costa Blanca. (update)

Spaanse Zon Vakantievilla´s in Moraira

Vanuit Moraira is een kwartiertje rijden naar Calpe. De weg van Moraira naar Calpe is een echte kustweg, die langs de zee kronkelt en fantastische vergezichten laat zien. Spaanse Zon Vakantievilla´s biedt villa´s en appartementen voor 2 tot 8 personen in verschillende urbanisaties van Moraira aan. De meeste villa´s zijn gesitueerd in urbanisatie San Jaime. Doorgaans wordt dit de mooiste urbanisatie van Moraira genoemd.