Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

MICHELIN restaurants

MICHELIN gids

Volgens Spaanse traditie wordt in de maand november de de nieuwe Michelin gids gepresenteerd in Spanje. Zoals we al vermoeden zijn er aardig wat sterren restaurants toegevoegd aan de gids, maar er helaas zijn er ook een paar restaurants van de lijst afgevallen. In San Sebastian tref je nog steeds de meeste sterrenrestaurant en dat zal waarschijnlijk ook nog jaren zo blijven. Echter, Calpe is zeker een plaats die niet misstaat op gastronomisch gebied. Momenteel heeft Calpe maar liefst 3 sterren restaurants. In 2017 kreeg restaurant Audreys haar ster maar het daaropvolgende jaar zijn er maar liefst 2 restaurants bijgekomen, namelijk restaurant Beat en restaurant Orobianco. Hierdoor is Calpe met stip gestegen op de gastronomische lijst. We kunnen wel zeggen dat Calpe een welverdiende nummer 1 positie heeft behaald voor de Costa Blanca.

Calpe

Zoals verwacht is Calpe nu de culinaire hoofdstad van de Costa Blanca en dat op een paar kilometer van Moraira. Sowieso ligt Moraira vrij centraal ten opzichte van de restaurants die in de nieuwe Michelin gids zijn genoemd. Om duidelijk te maken welke restaurants op welke lijst staan, hebben we hieronder een opsomming gemaakt. De eerste lijst bevat allerlei restaurants in Moraira en omgeving die daadwerkelijk één of meerdere Michelin sterren hebben. Op de tweede lijst hebben we alle restaurants benoemd die door Michelin aanbevolen zijn. Heel veel restaurants en allemaal in de nabije omgeving van Moraira.

Ster restaurants

 • Orobianco, Calpe * Zeer luxe restaurant met fantastisch uitzicht over Calpe en de Middellandse Zee.  Hier serveren ze een overheerlijk menu met Italiaanse slag.
 • Beat, Calpe * Prachtig restaurant, uitstekende bediening, heerlijke wijnen en het eten is uitmuntend. Absoluut een aanrader voor een avondje uit.
 • Audrey´s, Calpe * Keus uit meerdere menu´s die ieder zijn geïnspireerd op de mediterrane keuken.
 • El Rodat, Javea ** Dit is kunst met de hoofdletter K. De chef maakt van elk gerecht een waar kunstwerk. De gerechten zijn bijna allemaal lokaal verkregen waardoor de nadruk ligt op vis.
 • BonAmb, Javea ** Gelegen in een oude boerderij, heb je hier prachtig zicht over het Spaanse landschap. Hier worden de gerechten op het hoogste niveau gecombineerd met de roots van de Spaanse chef en de moderne internationale keuken.
 • Casa Pepa, Ondara * Een oude boerderij die omgetoverd is tot restaurant.  Hier serveren ze mediterraans eten met invloeden van een moderne keuken. Alle gerechten hebben een twist die je zal verrassen.
 • Quique Dacosta, Dénia *** Het enige 3 sterrenrestaurant dat La Marina rijk is. Deze kok is een waar culinair begrip en hij maakt van het eten een waar feest!  Hier is zelfs een chef´s table te boeken in het hart van het restaurant.
 • El Xato, La Nucía * Een familierestaurant die al meer dan 100 jaar kookt. De chef creëert prachtige menu´s met veel aandacht voor Spaanse ingrediënten.

Het MICHELIN bordje

 • El Bodegón, Calpe Hier is verse vis nog echt verse vis. De vis die wordt geserveerd wordt nog dagelijks gehaald bij de visafslag van Calpe.
 • Abiss, Calpe Gelegen aan het strand van Calpe. Meestal is hier keus uit drie menu´s en een tapas menu.
 • Sand, Moraira Uitkijkend over het strand van Moraira zit je hier fantastisch. De keuken is internationaal met een vleugje Spanje.
 • La Perla de Javea, Javea Gelegen op 1stelijn strand is het uitzicht fenomenaal. De specialiteiten zijn hier de rijstgerechten. De keuze hierin is ook reuze, ze bieden maar liefst 14 verschillende soorten aan!
 • Es Tapa Ti, Javea Als je tapas lekker vindt dan moet je naar dit adres. De informele Spaanse sfeer omarmt je direct wanneer je binnenkomt. Hier heb je keus uit vis, vlees en vegetarisch tapas, maar er is ook een menu.
 • Tosca, Javea Uitkijkend over het kanaal is dit weer eens wat anders dan anders. De keuken is geënt op de moderne internationale keuken. Dit zie je ook terug in het interieur wat een combinatie is van klassiek en modern.
 • El Raset, Dénia Een modern lokaal restaurant met voornamelijk lokale Spaanse gerechten en een menu
 • Peix y Brases, Dénia Uitkijkend over de haven van Denía is hier altijd wat te zien. Hier voert fusion cooking de boventoon in combinatie met de mediterrane invloeden.
 • Casa Cantó, Benissa Hier serveren ze een regionaal menu met een goede selectie van rijstgerechten en verse vis.
 • Oustau de Altea, Altea Hier kan alleen ´s avonds worden gegeten en de kaart bestaat hoofdzakelijk uit verse vis.
 • La Capella, Altea Als je van het Mediterrane eten houdt dan is dit ¨the best place¨
Zo is het duidelijk; Ook op culinair gebied is er voldoende te beleven in en rondom Moraira. Dus…nog een reden om eens danwel vaker Moraira te bezoeken.

Spaanse Zon Vakantievilla´s

Spaanse Zon Vakantievilla´s ontvangt je graag in een van onze villa´s of appartementen. Eenmaal in Moraira heb je het virus snel te pakken. Moraira wordt niet voor niets het St. Tropez van de Costa Blanca genoemd. Hier geen hoogbouw of lallende toeristen, maar ¨gewoon¨ de Spaanse gezelligheid zoals het hoort bij een authentiek Spaanse vissersdorpje waar de heuvels zijn bebouwd met de meest fantastische villa´s. Al met al een heerlijke plek voor voor een zorgeloze vakantie! Enthousiast geworden over Moraira? Neem dan contact met ons op.