Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Supermarkt in Moraira?

Supermarkten in Moraira?

In en rondom Moraira zijn er veel verschillende supermarkten. Echter, de in Nederland bekende namen zoals de Albert Heijn en Jumbo tref je hier niet. Nou ja, er is een supermarkt in Alfas del Pi waar ze de huismerkproducten van de Jumbo verkopen. Daar kom ik nog op terug. In Moraira en omgeving zijn bijna alle grote ketens van Spanje wel vertegenwoordigd. Daarbij moet je denken aan de Mercadona, de Mas y Mas of bijvoorbeeld de Open Cor. Maar ook buitenlandse ketens zoals de Lidl, Carrefour of Aldi hebben hier hun deuren geopend. Echter, zeker mensen die vaker in Moraira zijn geweest kennen de naam Pepe la Sal. Dit is een behoorlijke grote supermarkt welke begon in 1969. Doordat ze regelmatig blijven vernieuwen en verbouwen oogt het als een zeer moderne winkel. Eind 2018 is de winkel bij San Jaime helemaal onder handen genomen én is het logo veranderd, nu is er nóg meer klantbeleving. Rondom Moraira zijn er diverse vestigingen te vinden. Echter, doordat het een lokaal familie bedrijf is, zal je het elders in Spanje niet tegenkomen.

Pepe la Sal

De Pepe la Sal supermarkt staat voor ons op nummer één voor wat betreft de dagelijkse boodschappen. De winkels van de Pepe la Sal zijn ruim opgezet en het assortiment is afgestemd op de vele toeristen die hier komen. Producten als De Ruijter hagelslag en vlokken én Calvé Pindakaas kan hier gewoon gekocht worden. De vlees afdeling is zeer uitgebreid. Heerlijk vlees voor de BBQ maar ook diverse hammen en andere vleeswaren. Bent u meer van de kaas, ook dit is hier in grote mate aanwezig. Het vriendelijke en behulpzame personeel helpt u graag verder

Mercadona

Supermarkt Mercadona is vooral onder de Spanjaarden een zeer populaire supermarkt. Deze landelijke keten geniet veel bekendheid onder de Spaanse bevolking, maar zeker ook onder de buitenlanders. De Mercadona staat vooral bekend om haar verse vis afdeling. Elke supermarkt van dit merk heeft een grote visafdeling met een ruim assortiment. Elke dag komt er verse vis, schaal en schelpdieren vanuit de diverse havens naar de winkel. Hierdoor is verse vis hier altijd gegarandeerd! Daarnaast zijn de winkels licht, ruim en naast de verse vis zijn er nog tig andere interessante producten. Bijvoorbeeld het huismerk van Mercadona ¨Hacendado¨, dit zijn kwalitatief zeer goede producten. Neem ook zeker een kijkje bij de beauty producten. Deze laten ze speciaal produceren. De ingredienten zijn dikwijls dezelfde als een potje Lancôme, maar dan tegen een zeer aantrekkelijke prijs van €5,-. Kortom, een prima supermarkt voor de dagelijkse of wekelijkse boodschappen.

Mas y Mas

De Mas y Mas is een vreemde eend in de bijt. Daar waar je de Pepe la Sal en Mercadona kan vergelijken met de AH en Jumbo is de Mas y Mas een mix van een AH en Lidl. De winkel is ruim opgezet, heeft een groot assortiment en is gunstig geprijsd.

Lidl & Aldi

De Lidl en de Aldi zijn zoals we dat in Nederland ook gewend zijn. Het assortiment is niet hetzelfde, maar meer geënt op de Spaanse markt. Neemt niet weg dat beide supermarkten een ruim assortiment hebben van producten die we allemaal nodig hebben ofwel lekker vinden.

Super Cor

Dan nog de Super Cor. Dit is een kleine supermarkt in het centrum van Moraira met hele ruime openingstijden. Je kan het met recht een avond ofwel nachtwinkel noemen. In de zomermaanden is deze winkel tot 02.00u geopend.

Super Content

Ik ben deze tekst begonnen met de AH en Jumbo en zou nog terugkomen op de Jumbo. In Alfas del Pi., dit ligt aan Benidorm vast, is de Super Content gevestigd. Deze supermarkt voert alleen maar Nederlandse producten. Veel van deze producten zijn van het Jumbo huismerk. Deze supermarkt is zeer populair bij de Nederlanders die hier permanent wonen of overwinteren. Elke week komt er een vrachtwagen met nieuwe lading voor deze supermarkt. Mocht u de verse melk uit Nederland niet kunnen missen, dan is dit uw supermarkt!

Vakantievilla in Moraira huren?

Ben je ondertussen enthousiast geworden over al het lekkers wat hier te koop is? Spaanse Zon Vakantievilla´s verhuurt villa's in Moraira die allemaal zijn voorzien van onder andere een barbecue en een privé zwembad. Meer heb je toch niet nodig, toch? Of toch wel? Wat dacht je van een villa met airco? Wel zo lekker als het zomers meer dan 30 graden is. En wat denk je van Nederlandse TV of internet? Beide zijn ook op vakantie best belangrijk toch? En als laatste service. Daar denk je niet gelijk bij na, maar het is wel makkelijk wanneer je iemand kan bellen als er iets kapot gaat, toch? Wij wonen zelf ook in Moraira en kunnen daardoor snel reageren. Boek hier je zorgeloze vakantie!