Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Altea Costa Blanca

Altea bezoeken?

De kustplaats Altea ligt ten zuiden van Moraira, op een klein half uurtje rijden van uw vakantiewoning. Vanuit Moraira zijn er twee wegen die naar Altea leiden, namelijk de kustweg langs onder andere Calpe, de andere mogelijkheid is via de snelweg A7. De kustweg is qua kilometers korter, maar de snelweg is qua tijd sneller. Gaat u voor vergezichten of voor de comfortabele snelweg? Als u eenmaal in Altea bent heeft u wederom twee keuzes. Gaat u voor de boulevard van Altea of naar de oude idyllische binnenstad. De oude binnenstad ligt niet direct aan de kust, maar is tegen de berg met in het midden de Nuestra Señora del Consuelo kerk. De kerk overziet met haar blauwe koepeltjes heel de stad en is van veraf al te zien.

Kerk

Wie de oude binnenstad wil bezoeken zal door vrij nauwe straatjes naar boven moeten rijden en kijken of er daar geparkeerd kan worden. En zoals bekend kunnen Spanjaarden zeer krap parkeren, maar kijken ook niet op van een kras meer of minder op de auto. Om die reden is het verstandig om aan de randen van de binnenstad te parkeren in één van de parkeergarages. Vervolgens kunt u al lopend naar de kern van de oude binnenstad alwaar u kunt genieten van het prachtige plein bij de kerk Nuestra Señora del Consuelo en het indrukwekkende uitzicht op Altea en de Middellandse Zee.

La Plaza

Het plein voor de kerk (La Plaza) is zowel overdag als ’s avonds een prima plek om te vertoeven. Kleine doorkijkjes laten u genieten van de blauwe zee en/of de karakteristieke witte huisjes van de oude binnenstad. De terrassen zitten hier dan ook vrijwel elke avond vol. Een aantal aanwezige kunstgaleries maken het plaatje compleet. De vele smalle straatjes en steegjes stammen nog uit de tijd dat de Moren hier aan de macht waren. Een wandeling over de met kiezels ingelegde wandelpaden en trappen is zeker de moeite waard. De authentieke straatverlichting maken ’s avonds een heel sfeervol beeld. Wie echt wil genieten van het authentieke Spanje doet er goed aan om naast Moraira te verkennen ook richting het Zuiden te rijden om Altea aan te doen. Vanuit uw vakantiewoning of vakantieappartement van Spaanse Zon is Altea binnen handbereik en een echte aanrader.

Culturele hoofdstad 2019-2020 van de Valencia regio

Sinds 25 april jl is Altea de culturele hoofdstad van autonome regio Comunidad Valenciana. Meer informatie hierover tref je hier.