Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Baaitjes in Moraira / Benissa

Talrijke baaitjes in de buurt van Moraira

In en rondom Moraira vind je vele stranden en baaitjes. De stranden zijn over het algemeen prima aangegeven door middel van bewegwijzering en vaak ook nog voorzien van gratis parkeerplaatsen. De baaitjes daarentegen zijn vaak nog pareltjes die echt ontdekt moeten worden. Hieronder een lijst met de meeste bijzondere baaitjes die Moraira en Benissa Costa rijk zijn.

- Cap Blanc –

deze baai ligt nog net in Moraira en zeer zeker de moeite waard om te bezoeken. Deze is lastig te vinden, maar als je hier eenmaal bent dan zal je onder de indruk zijn van de enorme rotswand die uit het water steekt. Daarnaast zal opvallen dat het water kraakhelder is. De baai is grotendeels bereikbaar per auto. Het laatste stuk zal echter te voet moeten worden afgelegd. Voordeel is wel dat er een voetpad is gelegd en er een zwemtrappetje aanwezig is, zodat je makkelijk het water in kunt gaan.

- Cala Baladar –

ligt in Benissa Costa en is een baai met bolos oftewel ronde kiezelstenen en heeft helder turkooisblauw water. Het is in een prachtige rustige omgeving waar de naaldbomen bijna tot in zee reiken. Deze baai is ideaal voor zowel zwemmen als voor zeilen of duiken. In de zomer heeft het ook een kleine maar levendige chiringuito (beach bar). Afmeting: 150 x 25 meter

- Cala Fustera –

is een klein wit zand strand met een paar speeltoestellen. De oude borden op het strand herinnert je aan de vele zeegrasvelden die zich hier bevinden. Deze grasvelden dienen als kwekerijen voor talrijke vissoorten. Het is hier dan ook een paradijs voor snorkelaars en duikers. Afmeting: 110 x 40 meter

- Cala Advocat –

bij deze baai is een kleine parkeerplaats. De klif van bijna 47 meter hoog maakt deze baai spectaculair, net als de golfbreker. De golfbreker zorgt ervoor dat deze baai te bereiken is met een boot en tevens geschikt is voor zeevissen. De baai beschikt als een van de weinige over een voetendouche, een zwemtrap en meerdere restaurants. Afmeting 45 x 8 meter.

- Cala Pinets –

Een gedeelte van deze baai deed vroeger dienst als steengroeve voor de bouw van het centrum van Benissa. Het is een kleine rustige baai zonder voorzieningen. Afmeting 20 x 6 meter

- Cala Llobelle –

is een kleine baai van grind en keien. De baai is rustig gelegen en uitermate geschikt om te snorkelen door de prachtige zeebodem. Er is een kleine parkeerplaats aanwezig en het voetpad naar de baai toe is goed begaanbaar. Afmeting: 100 x 25 meter.

Spaanse Zon Vakantievilla´s in Moraira

Vanuit Moraira zijn er verschillende wandelroutes, die veelal langs de kust van de Costa Blanca lopen. Daarmee is Moraira een prima uitvalsbasis voor mensen die graag ontspannen vakantievieren, maar af en toe ook actief willen zijn. Er is in en rondom Moraira voldoende te doen. Spaanse Zon Vakantievilla´s biedt villa´s en appartementen voor 2 tot 8 personen in verschillende urbanisaties van Moraira aan. De meeste villa´s zijn gesitueerd in urbanisatie San Jaime. Doorgaans wordt dit de mooiste urbanisatie van Moraira genoemd.