Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Guadalest bezoeken?

Excursie naar Guadalest

Guadalest ligt zo’n 26 kilometer land inwaarts van Moraira. Een typisch Spaans dorpje gebouwd op een van de vele heuvels in het binnenland.

De route

Via een bergweg die je steeds dieper landinwaarts brengt en waarbij je overspoelt wordt door de vele nispero-velden, de adembenemende vergezichten en de prachtige heuvels. Af en toe zie je een (verlaten?) huisje ergens in de bergen staan. Ondertussen bedenkend hoe iemand zo ´in de middle of nowhwere kan leven´. Na nog veel meer klimmetjes en zelfs een stoplicht omdat de weg zo smal is dat er maar één strook berijdbaar is, arriveer je in Guadalest. Guadalest is maar een klein dorpje, waar je, als je niet zou weten wat er allemaal te vinden is, zo voorbij zou rijden. Ze zijn wel goed voorbereid op het bezoek van vele dagjesmensen. Er is voldoende parkeergelegenheid waar je slechts voor 2,- een hele dag kunt parkeren. Vanaf een van de parkeervelden word je vrij makkelijk naar kleine straatje geleid, die je al klimmend en kronkelend uiteindelijk naar het stuwmeer leidt en vervolgens, na nog wat meer klimmen, naar het kasteel leidt.

Prachtige uitzichten van Guadalest

Vanaf het kasteel (toegangsprijs ca 4,-) heb je prachtig uitzicht over de bergen en bij mooi weer kan je zelfs de Middellandse Zee zien liggen. Niet perse voor de hand liggend maar wel indrukwekkend om te zien is de begraafplaats die bij het kasteel hoort. Deze begraafplaats wordt nu ook nog gebruikt, getuige de recente data én verse bloemstukken op een aantal graven.

Zeker de moeite waard!

Het stuwmeer is vanaf verschillende punten goed te overzien. Zeker vanaf het centrale plein waar je ook kunt lunchen of kunt genieten van een kopje koffie terwijl je wegkijkt over het stuwmeer. Er zijn ook allerlei musea te vinden in deze straatjes, een interessante kan dan het poppenhuis museum zijn. Doordat Guadalest vele (buitenlandse) toeristen trekt, zijn er ook verschillende souvenirs winkels waar je nog een mooi aandenken kunt kopen dat je herinnert aan het bezoek hier. Al met al is Guadalest een mooi dorpje dat door de weg ernaar toe, het kasteel en het stuwmeer meer dan de moeite waard is.

Vakantiehuis huren?

Spaanse Zon Vakantievilla’s verhuurt meerdere villa’s Spanje en appartementen in het mondiale Moraira. De kustplaats ligt centraal gelegen tussen Valencia en Alicante waardoor de Moraira een ideale uitvalsbasis is voor mensen die graag, naast genieten van het relaxte leven in Moraira, ook diverse dagtrips willen ondernemen waaronder een bezoek aan badplaats Dénia. Wij helpen u graag verder.