Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Stranden in Moraira

Als je een luxe vakantie villa wil huren in Spanje, ben je hier aan het goede adres. Maar een hele dag thuis bij de luxe villa in spanje met privé zwembad gaat wellicht wat vervelen. Bezoek dan ook eens enkele stranden in de directe omgeving. Moraira beschikt zelf over een variëteit aan stranden.

Platja de L'Ampolla

Het grootste strand grenst aan het centrum van het prachtige dorp en heet: Platja de l'Ampolla. Tijdens de zomermaanden is hier een strandwacht aanwezig om de veiligheid van de badgasten te garanderen. Ideaal aan het zandstrand is de direct aangrenzende grote (gratis) parkeerplaats op een zand terrein. De auto kun je meestal in de schaduw parkeren hetgeen na een lange warme middag op het strand prettig terug reizen is. De auto kun je ook kwijt op de grote asfalt parkeerplaats, echter hier wordt er wel een parkeertarief gerekend. Op dit zandstrand zijn er enkele restaurants zodat een hapje en drankje niet snel verwijderd zijn. Zoals vermeld ligt dit strand aan het centrum zodat het ook weinig moeite kost om een lunch in een restaurantje in het centrum te nuttigen. Doordat het strand zeer geleidelijk aan dieper wordt, is dit ook een ideaal zandstrand voor een gezin met kleine kinderen. Door het langgerekte karakter is er veel overzicht.

Platja Platgetes

Een kleiner zandstrand, maar ook gelegen in Moraira is Platja Platgetes. Dit kleinere strand kenmerkt zich door een minder diepe strandzijde en veel rotsen. Deze rotsen zorgen ervoor dat er veel kleurrijke vissen in het water zijn, hetgeen weer erg leuk is om naar op zoek te gaan tijdens het snorkelen. Dit strand wordt ook in de gaten gehouden door een strandwacht. Doorgaans is dit zandstrand veel minder druk dan het algemene strand van Moraira. Vlak voor het strand is een parkeerplaats aangelegd waar je je auto gratis kunt parkeren. In de directe omgeving zijn enkele restaurants met fantastisch uitzicht waar je de lunch of zelfs diner zou kunnen nuttigen.

Platja de Portet

Een zandstrand wat verderop gelegen is Platja de Portet. Dit is een erg mooi, klein zandstrand. Doordat er maar 1 weg vanuit centrum moraira hierheen gaat, is het in de zomer erg druk op deze toegangsweg. De schaarse parkeergelegenheden zijn vaak al bezet door de bewoners van dit deel van Moraira. Het strand is wel een bezoek waard, gelegen tussen twee hoge rotsen geeft dit een echte ´baai´ ervaring.