Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Alicante bezoeken?

Alicante

De meeste Costa Blanca toeristen vliegen naar Alicante om daarna verder te reizen naar hun eindbestemming. De meeste bezoekers aan de Costa Blanca zullen van Alicante niet veel meer zien dan de internationale luchthaven. Een gemiste kans, want ook de stad Alicante is een bezoekje waard. Het voor toeristen interessante deel van de stad is vooral te vinden langs het water.

Jachthaven van Alicante

De jachthaven van Alicante is een moderne, mooi aangelegde jachthaven waar voor botenliefhebbers veel te zien is. Naast vele particuliere jachten zie je hier ook de gigantische cruiseschepen aanmeren. Aan de zuidkant van de jachthaven vind je Panoramis, een soort kleine uitvoering van Maremagnum in Barcelona. Dit winkel- en uitgaanscentrum biedt diverse bars, restaurants en winkels. Verder heb je vanaf de eerste verdieping een fantastisch uitzicht over de jachthaven en de stad.

Boulevard

Langs de haven heb je een fraaie autovrije wandelboulevard, waar het vooral 's avonds heerlijk wandelen is. Kenmerkend voor Alicante is de Explanada de España, een zeshonderd meter lange wandelboulevard omringt door grote aantallen palmbomen en met diverse kraampjes. Om weer de vergelijking met Barcelona te maken: het heeft wel wat weg van de Ramblas. De bestrating bestaat uit mozaïek in een golfpatroon in de kleuren rood, wit en blauw. Typerend zijn ook de vele houten stoeltjes die je vooral vind in het midden van de Explanada. Deze stoeltjes worden vooral dor de lokale bevolking gebruikt om bij elkaar te komen en onder de schaduw van de palmbomen naar voorbijgangers te kijken en over politiek, voetbal en de voorbijgangers te praten. Het zijn vooral lokale senioren die je als een soort van hangouderen op deze houten stoelen ziet samenscholen.

Winkelgebied

Net achter de Explanada ligt het winkelgebied van Alicante, deels in autovrije gebieden. Hier vind je winkels met lokale spullen, maar ook in toenemende mate tref je hier filialen aan van ketens en grote merken.

Parkeren

Parkeergelegenheid is er voldoende in het centrum. Op centrale plekken zijn ondergrondse parkeergarages. De tarieven voor parkeren liggen op een vergelijkbaar niveau als in Nederlandse steden.

Fietstocht Alicante

Een leuke en sportieve manier om Alicante te ontdekken is door middel van een fietstocht met een ervaren gids die je alles over de stad weet te vertellen. In 3 uur tijd brengt deze interessante tocht je langs hoogtepunten zoals het historisch centrum van Alicante, het strand, het uitzicht vanaf het kasteel en het El Palmeral Park. Meer info en eventueel direct reserveren kan via Baja Bikes.

Vakantie vieren in Moraira

Alicante is een van de vele leuke uitstapjes die u kunt combineren met een vakantievilla in Moraira. Badplaats Moraira is centraal gelegen ten opzichte van andere plaatsen zoals Calpe, Denia, Javea, Altea, Alicante en Valencia. De centrale ligging van Moraira, het groen, de rust en het ontbreken van hoogbouw maakt van Moraira een ideale plaats voor een welverdiende vakantie. Spaanse Zon Vakantievilla’s helpt u graag verder wanneer u zoekt naar een geschikt appartement of villa.