Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Wielrennen in Moraira

Fietsen in en rondom Moraira

Enkele weken geleden heb ik weer een week mogen wielrennen rond Moraira en iedere keer blijft het fietsen hier weer genieten. Het is niet voor niets de regio waar veel professionele teams hun trainingskampen opslaan. In bepaalde seizoenen kom je dan ook pelotons van de bekende wielerploegen tegen zoals Astana, BMC en er is zelfs de kans dat je Tom Dumoulin met zijn team tegenkomt.

Racefietsen huren Moraira

Je kunt in de regio uitstekende fietsen huren bij verschillende partijen die Nederlands spreken. Dit is zeer prettig als je, zoals ik, geen Spaans spreekt. Deze dealers hebben vaak mooie routes en soms hebben ze zelfs een groepje wielrenners waarbij je gezellig kunt aansluiten om gezamenlijk een tocht te maken.

Warmdraaien voor het echte wielrennen

Vanuit mijn vakantievilla kun je al direct pittig klimmen maar meestal begin ik met een stuk over de kustweg naar het centrum van Moraira. Dit is een goede lengte en inspanning om even warm te draaien. Verwacht hier geen vlakke stukken zoals we in Nederland veel gewend zijn, het gaat altijd wel een stukje op en neer en dat is ook de charme van het wielrennen hier. Vanuit het centrum kun je een mooie ronde rijden naar Xabia om vervolgens via Orba naar Jalon te rijden. Je rijdt dan door een regio waar sinaasappels verbouwd worden en in het seizoen ruikt het hier zalig naar bloesem. In het achterland liggen een paar prachtige klimmetjes en de wegen zijn daar ook heerlijk rustig. Soms kom je een half uur geen mens tegen en ga je helemaal op in de natuur. De weg van Jalon naar Gata de Gorgos is hiervan een mooi voorbeeld; mooi asfalt, mooie haarspeldbochten, mooie natuur en het beste van alles: amper verkeer.

Het zwaardere fiets werk

Voor het zwaardere klimwerk kun je de Bernia of Col de Rates op. Deze  twee rij ik altijd als ik weer in Moraira ben want klimmen is genieten na al dat vlakke fiets werk in de Nederlandse polders. De Bernia is het mooist als je die begint vanuit Jalon, dan rijdt je door prachtige natuur over een lekker lopende klim. De afdaling geeft vervolgens een prachtig uitzicht over de kuststrook. De Col de Rates is een van de bekendste beklimmingen en wordt heel veel beklommen, je komt hier altijd andere wielrenners tegen. Ik rij deze altijd vanuit Parcent. Voor mij is deze klim altijd onderdeel van de koningenrit die in totaal ongeveer op 90km met meer dan 2000 hoogte meters uitkomt. Dit is dan ook vaak een van mijn laatste ritten tijdens mijn verblijf in Moraira. Hierna volgt een welverdiende rust en de dag erna blijf ik dan ook op mijn ligbed bij het zwembad liggen. De ontspanning is immers net zo belangrijk als de inspanning ;).

Grootste wielren uitdaging

In 2015 won Tom Dumoulin de rit naar Cumbre del Sol. Deze klim ligt achter Moraira en schijnt echt een kuitenbijter te zijn. Ik ben nog niet zo ver gekomen deze te rijden maar als ik een keer de benen heb ga ik dat zeker nog doen. De komende periode duik ik weer de Nederlandse polders in met mijn racefiets, maar het volgende voorjaar kom ik weer terug. Ik zal mijn lichaam dan weer ultiem in vorm fietsen zodat ik in Nederland ook weer goed mee kan doen met de diverse wielerwedstrijden.

Vakantie vieren in Moraira

In september kom ik weer terug naar Spaanse Zon vakantievilla's in Moraira, maar dan wordt het alleen even lekker vakantie vieren zonder sportief tintje. Genieten van het heerlijke weer, zwemmen in het privé zwembad van mijn vakantievilla Spanje en ´s avonds de BBQ aan of lekker tapas eten met uitzicht op de zee. Soms, is vakantie vieren zonder racefiets ook wel heel erg fijn!