Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Benidorm bezoeken?

Benidorm

Benidorm het New York van de Costa Blanca! Op zo’n 20 kilometer van Moraira vind je de grootste badplaats van de Costa Blanca. De kustplaats die vroeger met name bekend stond om sfeerloos, goedkoop, asociaal enz enz is de afgelopen jaren uitgegroeid tot vermoedelijk de drukste badplaats van de Costa Blanca.

Geschiedenis van Benidorm

Van oudsher zijn vooral de Engelsen gek op Benidorm. Die komen al vele jaren in grote aantallen naar de badplaats om met name te feesten. Daarnaast weten ook de Duitsers, Belgen, Scandinaviërs en de Nederlanders de party-place te vinden. Het is dan ook een mengelmoes van culturen en dat zie je terug in het brede aanbod aan winkels, barretjes, restaurants en discotheken.

Boulevard van Benidorm

Overdag is de lang gerekte boulevard the place to be. Je kunt hier kilometers slenteren en aanschouwen hoe de anderen genieten van het strandleven of bijvoorbeeld van een drankje op één van de vele terrasjes. In Benidorm is altijd wat te zien of te beleven. ’s Avonds veranderd de boulevard in een gezellige drukke straat waar verschillende straatartiesten hun kunstje laten zien, handelaren hun handelswaar verkopen en kunstenaren hun zandsculpturen tonen. Vanaf de lente tot de herfst zijn de temperaturen ’s avonds aangenaam waardoor het een drukte van jewelste is op de tientallen terrassen die de boulevard rijk is.

Dierenparken, pretpark of waterpark?

Aan de noordzijde van de stad vind je Aqualandia en Mundomar. Aqualandia is een groot waterpark met een groot aantal zwembaden, glijbanen en speeltoestellen. Naast het waterpark ligt Mundomar, een soort dolfinarium met dolfijnenshows, zeeleeuwenshows, vissen en papagaaien. Vanaf het terras van één van de restaurants heb je een prachtig uitzicht over de stad Benidorm. Ten westen van Benidorm, net naast de snelweg, vind je de parken Terra Natura, Aqua Natura en Terra Mitica. Het park Terra Natura is een dierentuin van 320.000 vierkante meter met meer dan 1500 dieren. De dierentuinen in Nederland zijn doorgaans een stuk groter desalniettemin blijft het een mooi uitje. Het ernaast gelegen waterpark Aqua Natura is alleen in de zomermaanden geopend (eind mei tot half september) en is het voordeligst als je het combineert met een bezoek aan de zoo. Terra Mitica is een themapark dat vooral gericht is op attracties en een aantal shows. Dit in het jaar 2000 geopende park is ingedeeld in verschillende zones, waaronder Griekenland, Egypte, Rome en Ociania. Dit park biedt vertier voor jong en oud. Het park is zeer onregelmatig geopend, het raadplegen van de kalender op hun site is een must

Vakantiehuis huren?

Spaanse Zon Vakantievilla’s verhuurt meerdere villa’s Spanje en appartementen in het mondiale Moraira. De kustplaats ligt centraal gelegen tussen Valencia en Alicante waardoor de Moraira een ideale uitvalsbasis is voor mensen die graag, naast genieten van het relaxte leven in Moraira, ook diverse dagtrips willen ondernemen waaronder een bezoek aan badplaats Dénia. Wij helpen u graag verder.