Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Fietsen in Valencia?

Zoals velen weten is fietsen een populaire bezigheid in Valencia. Mede omdat de stad Valencia geen heuvels kent is deze stad uitermate geschikt voor een oer-Hollandse fietstocht.

Historische stad Valencia

Echter, Valencia is historische gezien een hele rijke stad. Er zijn tientallen gebouwen, straten, pleinen en zelfs bomen die een lange geschiedenis kennen. Juist om die reden is fietsen in Valencia met een gids zeer populair geworden onder de toeristen. Maar zoals het met zo veel dingen gaat, heb je ook in gidsen-land de goede, de slechte, de dure, de goedkope enz enz.

Nederlanders in Spanje

Zodoende dachten wij; We gaan eens rondvragen binnen ons netwerk, ¨Nederlanders wonen in Spanje¨, bij wie we zouden moet zijn. Daar kwam al vrij snel een eenduidig antwoord op: Eline moet je hebben!

Eline loves Valencia

Dus…via FB contact gezocht met Eline die een bedrijfje runt genaamd ¨Eline loves Valencia¨. Hoe toepasselijk wil je het hebben. Eline is Eline en bij Eline kan alles. Ze is niet van pakket A of B ook al kan ze wel een leidraad bieden om aan te geven wat er zoal interessant is in Valencia. Ze vraagt gericht naar wat de wensen, interesses en mogelijkheden zijn. Aan de hand daarvan gaat ze kijken hoe ze die het beste kan combineren. Klinkt ideaal, toch?

Op weg naar Valencia

Goed, na alle details te hebben besproken zijn we in de auto gestapt en naar Valencia gereden. Vanuit Moraira is dat net iets meer dan 1 uur rijden. In overleg met Eline zijn we rechtstreeks naar Plaza la Reina gereden. Dit plein ligt hartje centrum Valencia én is namelijk vrij makkelijk vanaf de snelweg te bereiken. Onder het plein is een grote parkeergarage gebouwd, die schappelijke prijzen rekent. Wij stonden van circa 10.00 tot 16.30 uur in de garage voor nog een 15 euro. Vergelijk dat eens met Amsterdam! Oh…en over Amsterdam gesproken. Valencia is qua aantal inwoners vergelijkbaar met Amsterdam.

Start van de fietstoer

Nadat we de auto hadden geparkeerd zijn we naar Eline gegaan. Die stond, zoals afgesproken, bij de kathedraal op ons te wachten. Vanaf de kathedraal was het zo´n 5 minuten lopen naar het fietsverhuurbedrijf waar Eline het liefst haar fietsen vandaan haalt. En eerlijk is eerlijk…het zijn prima fietsen. De remmen werken (is niet altijd zo), er zitten versnellingen op (is ook niet altijd zo) en ook het zadel gaf enig comfort (dat is zeker niet altijd zo).

Fietstoer

Nadat Eline op de plattegrond van Valencia had gelegd waar we stonden en hoe we ongeveer gingen fietsen was het tijd om De Poort van Valencia op te zoeken. Na een kort ritje door de stad stonden we al te kijken naar de oude stadspoort van Valencia. Eline kon daar ronduit over vertellen…maar ik ga niet alles verklappen. Vervolgens gingen we dieper de kern van de stad in waarin we o.a. langs de kathedraal, handelshuis, overdekte markt, rechtbank en keramiek museum gingen. Na de hoogtepunten in het oude centrum te hebben gezien en heerlijk kopje koffie te hebben gedronken op één van de vele terrasjes in het centrum gingen we verder. We vertrokken richting het droog gelegde kanaal wat ondertussen is omgetoverd tot een 9 kilometer (!) lang stadspark.

Een park van 9 kilometer

Het kanaal gaat van oudsher dwars door de stad Valencia en heeft nu de functie als stadspark en wát voor eentje. Dit moet je echt gezien hebben. Het park heeft voor ieder wat wils. Denk daarbij aan een heuse dierentuin, zeeaquarium, opera, speeltuin, fonteinen, watertjes enz enz. Eline, was hier helemaal in haar element en vertelde ronduit over de historie van het kanaal, de huidige functie en natuurlijk Ciutat de les Arts i les Ciències. Dit is het gebied aan het einde van het kanaal (bij zee) waar architect Santiago Calatrava hypermoderne gebouwen heeft ontworpen, die met de uitleg van Eline nog indrukwekkender zijn. Na uiteindelijk het halve park per fiets te hebben gezien heeft Eline ons weer naar het oude centrum van Valencia gebracht. Aldaar had ze voor een tafeltje gereserveerd in misschien wel de beste tapastent van Valencia. Het hartelijke ontvangst deed ons vermoeden dat Eline hier geen onbekende was en dus voor ons aanleiding om te vragen welke tapas zij kon aanbevelen. Nadat Eline zo wat heel de kaart als lekker had bestempeld nam ze afscheid van ons. Tijdens de tapaslunch konden wij terugkijken op een superleuke, ontspannen fietstoer door Valencia. We zijn er van overtuigd dat we lang niet alles hebben gezien tijdens de 3 uur durende toer, maar hebben ontzettend veel gezien en gehoord. Een fietstoer door Valencia kunnen wij van harte aan bevelen. Eline maakt er een echt feestje van. Geen standaard riedeltjes, maar echt leuke verhalen waar je graag naar luistert. Eline loves Valencia is te bereiken via de telefoon op +34 663 43 64 44 of per mail via elinelovesvalencia@outlook.com