Uw Spaanse villa of appartement verhuren? Meer informatie

Valencia bezoeken?

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje en één van de meest veelzijdigste steden van Spanje! Hier tref je eigenlijk alles van een oude dorpskern tot het moderne gebied rondom L´Oceanogràfic.

De verschillende wijken in Valencia

Ruzafa

De hipsterwijk van Valencia. Hier vind je veel cafés, restaurants, vintagewinkeltjes en de zeker niet te missen Mercado de Ruzafa (traditionele markt met eten). Vroeger was dit een woonwijk waar eigenlijk alleen de bewoners vertoefden. Sinds er allerlei multiculturele evenementen worden georganiseerd is het uitgegroeid tot wat het nu is. Deze plek mag je echt niet missen als je een bezoek brengt aan Valencia.

Benimaclet

Heeft meerdere gezichten. In de ochtenduren zie hier het echte valenciaanse leven. In de namiddag en avond komt het hier echt tot leven. De van oudsher Moorse wijk wordt gekenmerkt door vele kleurrijke twee verdieping hoge woningen en de vele kleine pleintjes en natuurlijk het Moorse tegelwerk. Eind vorige eeuw was dit vooral een wijk voor de studenten die studeerden aan Blasco Ibañez waardoor vele verschillende culturen bijeenkwamen. Deze dynamisch wijk is ten opzichte van de andere wijken goedkoop. De vele restaurants, barretjes en terrasjes zijn hier heel betaalbaar.

Gran Vía

Gekenmerkt door de grote eeuwenoude ficussen is deze wijk de meest chique wijk van Valencia. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden , ligt deze wijk net buiten de binnenstad waardoor het iets rustiger is gelegen. Ondanks zijn ligging zijn er voldoende leuke restaurants, bars en winkels in deze buurt te vinden. De wijk is ook makkelijk bereikbaar met de fiets omdat het gelegen is aan Jardín del Turia.

Ciutat Vella (oude binnenstad)

Natuurlijk mag je deze spot niet missen. Hier vind je alles wat Valencia te bieden heeft. Gelegen naast Jardín del Turia  is de plek waar je de alom bekende smalle straatjes treft met allerlei trendy winkeltjes. De plekken die je absoluut niet mag missen zijn Plaza de la Virgin en Plaza de la Reina. Deze twee pleintjes worden verbonden door de Kathedraal. Maar ook plaza del ayuntamiento mag niet missen. Dit is het stadhuisplein waar ook het oude postkantoor staat. In deze wijk kan je dagen slenteren en toch elke keer weer iets nieuws ontdekken.

Ciutat de les Artes y las Ciencias

Oftewel Stad van de Kunst en Wetenschap. Dit de meest toonaangevende bezienswaardigheid van Valencia. De stad is ontworpen door Santiago Calatrava, die de bouw startte in 1989 en heeft zo´n 20 jaar geduurd voorts het klaar was. Het futuristische gebouwencomplex is gelegen het Jardín del Turia en daardoor zowel fietsend als lopend heel goed bereikbaar. Alleen al rondlopen tussen de gebouwen is dag vullend, maar elk gebouw heeft ook een functie: - L´Hemisferic -  is een 3D IMAX bioscoop - L´Umbracle - is een grote tuin van meer van 17000m2en bestaat uit een overdekte gedeelte en een openluchtgedeelte. - Museo de la Ciencias Príncipe Felipe - is een Wetenschappelijk museum met diverse interactieve displays. - L´Oceanografic - is binnen Europa het grootste aquarium waar zo´n 45.000 zeedieren leven.

Strand in Valencia

Valencia ligt aan de kust en heeft daarom drie stranden, namelijk Malvarrosa, Las Arenas en La Patacona. Het strand van Malvarrosa is by far het breedste stand (135m) en het strand heeft enkele restaurants en ligbeddenverhuur.  Las Arenas ligt naast de pier van Valencia en is het meest populaire strand van Valencia. Ook dit strand bestaat uit fijn zand en is breed genoeg om elkaar niet in de weg te liggen.

Marina Beach Club

Tevens tref je hier de Marina Beach Club. Als je wilt relaxen op niveau dan moet je hier zijn. De spot is echt uniek! Op Patacona tref je nog de de spaanse chiringuitos (in de zomermaanden). Dit zijn de typisch spaanse strandtentjes waar je een hapje & drankje kunt doen. Bij Panacona ligt ook La Más Bonita. Deze plek is enorm populair onder de locals. Met name de zoetigheden worden hier alom geprezen.

Haven van Valencia

Is een echte trekpleister geworden. Hier komen de cruiseschepen aan van 300 meter of zelfs langer. Daarnaast ligt de jachthaven van Valencia waar onder andere de 32steAmerica´s Cup is georganiseerd. Hierdoor tref je hier veel gastronomisch en recreatief aanbod. Het is een mooie plek om rond te lopen en ¨bootjes¨ te kijken. De jachthaven van Valencia is onder andere de uitvalsbasis voor gefortuneerde die hun (super) jacht niet meer kwijt kunnen op Ibiza of Mallorca. Je kijkt je ogen uit.

Doen!

Kortom; als je Moraira bezoekt kan je eigenlijk niet om Valencia heen. Op een uurtje rijden van Moraira tref je een heel ander Spanje. Valencia is enorm veelzijdig en heeft voor ieder wat wils. De stad is heel groot en waarschijnlijk niet in 1 dag helemaal te zien. Welk deel je van Valencia je ook bezoekt. Het zal je niet tegenvallen.

Spaanse Zon Vakantievilla´s in Moraira

Vanuit Moraira is circa één uur rijden naar Valencia. Op verschillende plek in en rondom Valencia tref je Park & Metro parkeerterrein waar je vaak gratis de auto kunt parkeren. Vervolgens stap je in de metro en stap je middenin de stad uit. Ideaal! Spaanse Zon Vakantievilla´s biedt villa´s en appartementen voor 2 tot 8 personen in verschillende urbanisaties van Moraira aan. De meeste villa´s zijn gesitueerd in urbanisatie San Jaime. Doorgaans wordt dit de mooiste urbanisatie van Moraira genoemd.